12 februari 2007

The Ark Dissas i Nyhetsbrev

Den kända brittiska popbloggen Popjustice dissar idag helgens Melodifestivalvinnare i sitt populära, veckovisa nyhetsbrev. Följande går att läsa:

"Melodifestivalen kicked off in Sweden this weekend. If the blogs are to be believed, The Ark's 'The Worrying Kind' is the best of the entries. Watch it here. If that is the best Sweden can come up with, the whole event is in a spot of trouble..."

Well, de lyckas ju iallafall sprida låten till sjukt många flera Europeiska läsare/TV-tittare än vad som annars skulle fått se vårt förmodade Helsingforsbidrag så här tidigt, så just nu är väl all publicitet bra publicitet hur-som-helst.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Galet! Svenska Spels nya Globen-vinnarodds kom just och dom toksänker Marie från 150ggr i fredags till 4.25 nu!! Hon rusar förbi tidigare favoriter som Uggla, Nanne, Andreas J och Magnus C! De tre sistnämnda får till och med kraftigt höjda odds: Nanne ger nu 20ggr pengarna, Andreas J 12ggr och Magnus C 25ggr! Uggla står kvar på 7ggr men får alltså nu se sej förbipasserad av lärarinnan som är ny andrahandsfavorit bakom numera storfavoriten The Ark som ger 1.50.

Är det rimligt att hon blivit större favorit än ovannämnda artister?? Knappast va då det också är JURY i finalen (professionella musikmänniskor med direktiv att skicka något som slår utomlands) och bland den lär ju knappast hennes falsksång och dåliga engelska tas emot allt för glatt?

Kristallkulan säger Top 3 bland folket och Botten 3 av juryn = en lagom mittenplacering för vanliga marie.

Vore kul och höra ert resonemang kring detta!

Oswald sa...

Jag är säker på att det där är helt rätt.

Vartifrån har du fått att Marie sjunger falskt? Hon sjöng perfekt på varje repition och svajade möjligen något av nervositet under sändning, och engelskan är inte sämre än de flesta andra svenska artister (för att inte tala om den engelska som sjungs av alla andra länder i ESC).

Jag är alldeles säker på att Marie kommer få höga poäng av folket, och jag tror hon får högre poäng av juryn än båda vinnarna från första deltävlingen. Juryn är inte mer profesionella än någon annan (de såg till att skicka Martin Stenmark istället för Nanne och hade petra Nielsens Tango, Tango som skyhög favorit länge det året LenaPh var med) och jag upprepar det igen: Det ÄR framförallt en fantastisk låt.

Ballader som Marie funkar dessutom utmärkt i ESC (även om jag är säker på att hon inte vinner). För två år sedan kom två unga killar, med svajig engelska sjungandes en ballad, väldigt högt från ingenstans.

Det skulle vara intressant att se vem som fick flest röster i lördags - The Ark eller Marie. Ryktet på efterfesten var att det inte riktigt var som man trodde...

Vi kommer inte få något större genombrott i år och alla artister i de kommande delfinalerna kommer få kämpa med detta mot sig. Som det ser ut nu tippar jag Marie topp3 och klart topp5...ungefär som Svenska Spel alltså.

Anonym sa...

Snabbt svar som attan, appreciate it m8!

Va?? Menar du verkligen att du tycker sången var ok i lördags? =D http://www.youtube.com/watch?v=-VjuRk8IYAM

Hör du mer ang hur rösterna fördelades så skrik till i bloggen för det vore precis som du säger, MYCKET inressant info! Själv tror jag inte att hon fick speciellt många fler röster än Jimmy J och Jessica! Publikundersökningarna efter repet visade ju att det var vara ytterst jämnt mellan dessa tre bakom 50%-iga The Ark...så Marie skulle nog lika gärna kunnat vara i 2:a chansen nu..max några tusen röster som skiljde mellan henne och jimmy/jessica?

eller kom röstryktena från Chrille himself tro? då kanske ja omvärderar min åsikt ;)

Oswald sa...

Vilka publikundersökningar snackar du om?
De vi gjorde efter repet hade Jimmy och Marie på delad andraplats och Jessica lååångt efter - men då ska du veta att Jimmy vann den fejkade omröstningen och fick sjunga ytterligare en gång på repet PLUS att det var 99% barn under 12 år som svarade Jimmy.
Frågan är hur mycket de får ringa?

I AB och Expressen dagen efter när man frågade vilken låt som var bäst hade The Ark 41% och Marie Lindberg 38% - resten delade på de övriga procenten.

Vad gäller sången så sa jag ju att det svajade på vissa ställen under direktsändningen (vilket förövrigt knappt hördes alls i arenan) - men hon sjöng hur bra som helst under veckan, och du kan ju komma på egna odds om du vill för hur hon kommer sjunga i Globen.

Jag vet det inte, men jag vet att hon kan sjunga.
Dessutom är ju perfekt sång inget självändamål i sig. Det handlar om innerlighet och att kunna förmedla en text, se bara på Håkan hellström, och behöver inte alls påverka slutresultatet.

Å så tar vi det igen - det är en fantastisk låt. En av de bästa ballader som varit med i Melodifestivalen.

Anonym sa...

Egna odds som efterfrågades:

(framtagna efter att bl.a ha vägt in att hennes uppvisade delfinals nervositet lär ligga i faktor 10 i en Globen-final)


Kommer Marie sjunga bättre eller sämre i finalen än i delfinalen?
Sämre 1.20
Bättre 6.00


Ladies and gentleman, place your bets! ;)

(sen kanske hon vinner på att mitt i låten, om det blir för svajigt, avbryta för att säga att hon är nervös, och på så sätt få sympatiröster, det tar jag inte ställning till.)

Oswald sa...

Ja, vi får väl se.