10 mars 2007

Kvällens Vinnare och Förlorare Redan Nu?

Kan fortfarande inte bestämma mig om jag ska rösta på the Ark eller Måns och jag vill så gärna se hur det går för båda i eurovision…och kommer avsky att jag inte får veta minst den ena!

Nåväl. En sak som bara slog mig under eftermiddagens uppladdning är att har vi någonsin haft så många vinnare i final som ikväll?

Anna Book har fått en karriär en stund igen, Tommy och Sanna kan lugnt dra några turnévarv till för sin trogna publik, Sonja och Sara Dawn Finer har slagit igenom stort för en stor publik – för att inte tala om mirakel-Marie…och Idol-killarna har gått från att vara dokusåpasnubbar till riktiga artister för större delen av Sverige.

Åtestår The Ark som förmodligen blir de verkliga vinnarna (och skulle de komma tvåa så blir deras karriär knappast mera lidande än vad BWOs blev) och Andreas Johnson…
…och just Andreas är just problemet.

Skulle inte en ännu en tredjeplats kännas oerhört snörpligt för Mr Johnson och hans karriär?

Nu åker vi!

Carola, Kikki, Magnus Carlsson och Jessica Andersson lämnar röster!

Kvällens röstlämnare av jurygruppernas röster blir en kavalkad av schlagerfavoriter från förr. Följande namn ska titta in hos Luuk: Ann-Christin Bärnsten, The Poodles, Kikki, Magnus Bäcklund, Niklas Andersson, Magnus Carlsson, Jessica Andersson, Göran Fristorp, Josefine Sundström (Ai), Björn Kjellman och Carola. Kul idé, och nästa år vill jag se artisterna som slagits ut längs vägen. För det hade ju varit underbart att se Addis-Pidgeon lämna Luleås röster och sen se Verona snubbla in med Malmös röster...Allt enligt konceptet "Alla kommer till Globen på ett eller annat sätt"...

09 mars 2007

Det Blir Roligt och Råspännande Imorgon

Det är lika bra att säga det med en gång – imorgon verkar det stå mellan två bidrag och olika falanger om folket få bestämma: Schlagerfalangen som röstar på Måns och rockfalangen som röstar på The Ark. Resten får nog finna sig i att spela biroller. Dessutom kan vi kan nog redan nu misstänka att det blir juryn som får sista ordet…

Men låt oss börja från början.
Som vi avslöjade tidigare idag så börjar det lite oväntat väldigt, väldigt lugnt och stämningsfullt i år. Öppningsnumret är Tomas Andersson Wijs ballad-cover av Carolas Evighet medan TV visar snygga svartvita slowmotionfilmer på hur det såg ut när artisterna gick till final. Samtidigt uppmanas publiken i Globen att lysa stämningsfullt med sina mobiler…

Sen dundrar Kristian in och drar ett gäng grymt skojiga skämt (vi får väl se vilka som är kvar imorgon…ska inte sabba det för er här) och ungefär hur snabbt som helt så är det sen dags för Andreas, Sonja och Anna, där inte mycket hänt sedan delfinaler eller rep….eller? Jo! Sonja har bytt klänning (nu med ett släp som fladdrar i vinden) och adderat ett par snygga, superläckra skor…och Annas serpentinregn vi såg på repet igår är borta (men dyker upp senare i sista mellanaktsnumret...kärleksduetten jag nämner nedan).

Sebastian däremot. Wow! Efter klädfiaskot i Övik känns det som han nu vill ge Måns en match om att vara Sveriges sexigaste kille, och har därför dragit på sig en snygg svart kostym med blå slag och rött foder. Nice! Inte för att jag tänker börja modeblogga huruvida det är rätt eller fel, men….slurp!

Marie har samma färger och tyg på sin topp, men nu med bara axlar och ett gigantiskt större självförtroende…och publiken är fortfarande med på noterna…om än inte jämförelsevis lika mycket som i Scandinavium.

Redan i vinjettfilmen (där man återigen ser bilder från delfinalsavancemanget parallellt med att Luuk ställer några frågor och berättar vilket bidrag som är hans favorit(!)) jublas det åt Måns, och precis som jag sa i min blogg vid repen så känns det direkt att här är den första vinnarkandidaten om folket får bestämma. Säker som få är de skånska sammetsögonen återigen rakt in i kameran och det är precis lika bra som vi minns… Fast jäklar vad den där låten är svår att sjunga…det gäller att hålla tungan rätt i mun i morgon Måns! (OK. Jag ville så gärna skriva "helst i min" där, men det blev så pajjigt)

Därefter kommer Tommy N och mannen bredvid mig muttrar att han ska spöa alla som jublar… "Ni ska jubla åt låten inte åt pyrot" är en annan kommentar.

Så har vi Sanna, och tyvärr – jag tyckte det nta numret var sjukt snyggt – är de gamla kläderna från förra och förrförra veckan tillbaka, och allt det snygga rosa ljuset som jag tyckte lyfte numret flera snäpp är turkost igen. Synd!

Sara Dawn Finers förkylning är som bortblåst och kameraarbetet är fortfarande lika snyggt. Kvällens lilla lek framför TVn kan vara att ni försöker lista ut vart hennes mickstativ tar vägen efter att hon plockat bort sin handmick!

…å sen kommer The Ark och Globen välter och Ola leker med kameror och med publiken precis som han välte och lekte i Scandinavium. Inte mycket att tillägga där.

Innan Melodifestivalen 2007 drog igång hade jag och R1 snackat lite om att man borde göra en Mamma Mia-liknande jukeboxmusikal baserad på schlagerlåtar…GUD vilken tur att vi inte försökte med det. Det är verkligen såååååååå dåligt. Jag finner inte ord om hur illa jag gillar denna mellanakten och hur mycket jag avskyr att de slaktat en så bra idé för all framtid i Sverige. Spya!!

Bättre är idén med inslaget där Robert Gustafsson som På Torsk Till Tallin-Roland ska till Stockholm och träffa Carola… Ska inte avslöja mera, men det är inte problemfritt!

Så ska juryn dela ut sina poäng, vilket lär bli finalkvällens ABSOLUT mest spännande halvtimme. Ifjol var det som bekant Fredrik Lindström som läste alla röster…men i år bjuder Luuk in gäster till Här Är Ditt Liv (och några poäng) i en soffa på scenen. Vilka som blir gäster avslöjades inte ikväll – då var det dansare som fick agera Kikki Danielsson (så vi antar väl att hon är en av dem i alla fall…annars vore det lite elakt) och Stockholmsrösterna verkar vara vikta åt Carola Häggkvist med priset sångfågeln i högsta hugg. Däremellan är det öppet. Blir det klassiska schlagerartister som Lena Ph och Charlotte? Luuk-favoriter som Ulf Elving och Hassangänget? Eller kanske några av de som tävlade ifjol som Björn Kjellman och Kikki och Magnus? Kvällstidningarna lär säkert ha luskat till imorgon!

Efter juryns röster blir det ännu ett sångnummer med Chrille Luuk…denna gången en smäktande kärleksduett (Ratata&Fridas gamla Så Länge Vi Har Varann) med Christer Björkman (mycket, mycket Björkman ikväll) medan ni ska fortsätta rösta och sen blir det mera Roland och så slutligen utfrågning av artisterna i Greenroom (där Måns charmar publiken under genrepet).

Sen… Sedan mina vänner så kommer publikrösterna (som läses av Luuk om det är samma som ikväll) och sedan vet vi vem som vann…

Våra betyg och resultatet av publikundersökningen hittar ni inte här utan på QX.se ikväll, men som jag sa i början så blir det STENHÅRT mellan Måns och The Ark….och deras två falanger som verkligen verkar avsky varandra när man frågade runt…och kanske blir det juryn som avgör i slutändan i år…men vem är i så fall årets Martin Stenmarck?? Jag befarar att Måns kan vara vår Nanne

Sjukt spännande blir det i alla fall! Vi hörs imorgon.

Tomas Andersson Häggkvist?

Enligt uppgifter som just droppade in - i alla fall här i bloggen - från Emanuel Karlsten (och som man kan läsa om i hans blogg Loggbok - The Kristen Upplevelse) är det Tomas Andersson Wij som inleder finalen med sin cover av Carolas Evighet!

KÖRiosa

Håll i hatten för nu blir det nörderier av den högre skolan. Satt och kollade på vem som körar på årets schlagerbidrag när dom nu släpps som singlar. Enjoy!

  • Sanna Nielsen och After Dark tar båda hjälp av duon som kom sist i Melodifestivalen 2000, The Avengers (även om jag tvivlar på att dom kallar sig för det idag...). Henrik Wikström och Suss Von Ahn. Henke har ju varit med och skrivit båda låtarna....
  • På "Jag måste kyssa dig" körar popkillen som 1988 deltog med "Bara du och jag", Paul Rein. Han har ju på senare år skrivit hits åt bl. a Christina Aguilera.
  • Sonja Aldén tar hjälp av bröderna "Kameleont". Henrik & Magnus Rongedal körade ju med Electric Banana Band förra året.
  • På "Samba Sambero" är det låtmakaren själv som körar, Thomas G:son...
  • Samma sak gäller "Kom" där Mårten och Lina Eriksson tillsammans med Robert Wåtz lägger en fin discostämma bakom Jessica.
  • Och på Tommy Nilssons "Jag tror på människan" körar Vicki Benckert, Jean-Paul Wall, Jerry Williams, Tommy Ekman och Ankie Bagger. Nej, jag bara skoja.

Converted

Repetionsfritt idag för oss schlagerbloggare, och jag ägnar tiden till att ha semester, sova, kolla missad TV, njuta av en lång (och sen) frukost OCH att lyssna om och om och om igen på den låt som var den enda som jag bytte åsikt om HELT under gårdagens rep.

Från att ha varit en av de låtar jag gått hårdast åt i min kritik lyfte en penicilinkurad Sarah Dawn Finer sin I Remember Love till för mig helt oanade höjder - och det trots (eller kanske på grund av?) att hon inte klarade av vissa partier som de brukar låta på grund av sin förkylning, utan istället lekte med melodi och fraseringar och toner.

Helt underbart och ett smått religiöst ögonblick jag inte förstått alls innan.

Nu är jag jäkligt tacksam för att någon med bättre öra och direkt smak än undertecknad såg till att den gick direkt till final...och jag tror absolut den kommer bli morgondagens högst placerade ballad. (Har självklart pengar på det...liksom att Sarah får flest poäng av juryn...vilket för övrigt ger 40 gånger pengarna tillbaka!)

Vidhåller dock att versionen som finns på singel inte är någonting i jämförelse medversionen på scen. My god. Ingen i finalen missar speciellt mycket toner (och jag tycker fortfarande vi kommit en bra bit i från att man kan rösta på någon bara för att de klarar det) - men den där tjejen kan S J U N G A!

08 mars 2007

Supersanna!


Sanna Nielsen är den mest framgångsrika artisten sedan deltävlingsfestivalen föddes 2002. Av tre deltaganden har hon valsat till final varje gång. Hon delar faktiskt denna merit med en annan artist, som likt Sanna tagit sig till final tre gånger sedan 2002. Sug på den ni...
Andreas Lundstedt och Magnus Carlsson hade förresten båda chans att också göra en trippel, men det forna paret röstades ju ut i sina respektive deltävlingar.

The Ark och lite annat...


De tippade vinnarna var sist ut på repetitionerna i dag och de var inte lika eldiga som under delfinalen i Göteborg, även om Ola skojade till dansandet och kameraflirtandet en hel del. Sångaren spraxade loss ordentligt under sin tur ut på "tungan" och la sig på rygg och sprattlade. Kul! Dessutom samspelade han med de andra i bandet i större utsträckning än tidigare, utan att för den sakens skull gnistra som då vi sett honom tidigare.
Killarna kom sen till den obligatoriska välkomstfesten i Stadshuset och när jag gick låg Ola på en soffa och poserade inför kamerablixtarna. Med tanke på gårdagens röj på Undici var kvällens fest en lite stiff tillställning där alla bara glider runt och småpratar och låter sig fotograferas. Alla tävlande var där och verkade vara på strålande humör, inga tecken på tävlingsnerver där inte. Marie Lindberg långintervjuades av en schlagersajt, Sebastian och Andreas småsnackade och åt middag ihop, Sarah Dawn Finer hade festens mest gnistrande klänning och Anna Book smågnolade på olika schlagers och skrev autografer till festens yngsta deltagare.
Jag lovar att ni skulle fått sett bilder på både The Ark och lite från festen om jag inte blivit osams med min lånade kamera. Hoppas få fason på detta i morgon och då lägger jag ut bilderna...

Snackade lite med Sanna Nielsen som verkade löjligt avslappnad inför lördagen. Hon berättade att släpet hon hade under deltävlingen i Gävle skippades för att det var för tungt att släpa runt på (och inte för att en kvällstidningsmodeexpert ogillade det..), och att hon antagligen byter scenkläder på lördag (och nu låter scenen bada i rosa ljus).

Andra saker jag upptäckt i dag:
- 22 av årets schlagerlåtar ligger just nu på singellistan (Magnus Carlsson ligger högst, 3:a)
- Sarah Dawn Finers låt är bra. Känner mig dessutom riktigt stolt att ha bytt åsikt i den frågan.
- Måns har storlek 28 (ibland 27) i midjan när det gäller byxor (Okej, jag visste det redan för tre veckor sen, men jag tyckte att det var dags att dela med mig i fall ni ska köpa byxor till Sveriges sexigaste).
- Pekka Heino ska alltså INTE kommentera ESC.
- Pay TV ska släppa en hel skiva, och den kommer lagom till Pride. Kan ett band bli mer gayvänligt?

Ja! Äntligen bilder från repen....

The return of R1

Jag har hållt mig borta från bloggandet avsiktligt för att Herr R2 ska få chansen att skina. Men nog nu. Repetitionerna här i Globen går som väntat trööööööögt och jag är måttligt road av att se Sonja repa för tredje veckan i rad (även om jag älskar hennes låt). När det gäller förändringar i numren så har Måns lagt in en liten släng dans till, Anna har tryckt in lite serpentinregn och det blir lite förändrat pyro för Herr Nilsson, annars är det lugnt.
Dessutom kan söta Marie komma att byta topp, denna gång ärmlös, dock fortfarande i lila.

Som min gode vän och bloggkollega redan uttryckt så är Tommy Nilsson min stora nagel i ögat denna vecka. Att den befinner sig här gör verkligen ont och jag är rädd att jag flippar på lördag om juryn ger den några poäng överhuvudtaget. I så fall har dom personerna inget i en musikexpertgrupp att göra och bör således förvänta sig ett ont telefonsamtal från undertecknad.

Mina långa spelfingrar är i farten igen och jag kan verkligen inte låta bli att spela på finalen på Svenska spels hemsida. Kolla in alla deras olika varianter av spel detta år här. Älskar roliga påfund som bästa tjejplacering, vilka tre kommer i topp och vem som kommer sist. Hurra för svenska spel (som för övrigt gett mig 22 338 kronor totalt sedan MF-starten...).

I kväll bjuds det på stadshusfest med alla schlagerstjärnor. Håll tummarna för att jag är flink med kameran...

Jag Tror Bara Inte på Människan...

Jag har kommit på varför jag inte gillar Tommy Nilsson:
Det är inte för att låten är Elephants-dålig eller Addis Black Widow-dålig. Nope. Jag tycker den är dålig för att den egentligen är bra.
Eller bra och bra. Snarare för att den är "en riktig låt" med en artis som sjunger bra - och som samtidigt är meningslös, så orättvist i final - och för att den säger mig ingenting och den ger mig ingenting. Ett rep fick räcka, så nu tar jag en kaffe i väntan på Bromöllas finest.

Förresten: tror verkligen Tommy på det han sjunger? Jag tror inte ett ord på den människan.

Klockrent!

När jag satt i schlagersoffan under Övik-veckan rapporterades det ju hela tiden om att Måns inte tog de höga tonerna och man blev lite nervös att han inte skulle klara det.
Well. Ingen risk för det nu kan jag meddela!
Måns sjunger ut så Globentaket nästan lyfter och det är nog inte bara jag som tycker att det känns som om det tog sex låtar (sorry Andreas & Sonja) innan första vinnarkandidaten kom...men nu är den här.

Däremot kunde jag inte riktigt se vart de där nya dansstegen Måns paratde med Ronny om på festen igår kom in (men jag kollade inte så mycket på hans fötter å andra sidan) men jag tror de är i andra versen.

Så Blev Scenen Grön...

...och Måns ser lite ut som Hulken där han övar danssteg ensam på scen. Fast bara lite.

"Jaha. Bara för att mums-mums ska sjunga har alla bögar flyttat fram!!" ropar La Engfors (och sätter sig längst fram med oss andra).

Marie is in da House!

Marie sitter återigen på sin stol och jag känner mig direkt förflyttad till Scandinavium för en månad sedan. Trying to Recall är fortfarande lika ljuvlig men Marie känns säkrare och är nu helt med i matchen.

Kalla mig gärna dålig schlagerbloggare (eller typ så-bakis-att-jag-blir-sjösjuk-av-att-gå-upp-för-läktartrapporna) men jag minns inte om kören stod i en halvmåne på scen bakom Marie i Scandinavium också. Hm. Det gör de nu iallafall!

För övrigt är jag glad att jag och Mats P/C är helt överrens om vårt snack igår. Trevlig snubbe!

Nytänkande

Sebastian har en ny idé.
Han ska börja låten på ett podie ute i publikhavet och sedan gå in till scenen under numret.
Vet inte vart han fått det ifrån, men jag känner igen det på något sätt...

Skojar bara.
Everything is just the same.

Samba Sambero!

Det kanske inte är Sonjas röstresurser eller drama...
...men till skillnad från typ alla andra så verkar jag vara den enda som verkligen gillar det här numret. Okej. Jag vill kanske inte det ska vinna...men det går rakt in i schlagerhypofysen på mig och jag ler med hela ansiktet.

Heja Anna!

Höna av en Fjäder

Okej...
Jag vill bara säga en gång för alla att det här var en diskussion och ingen utskällning.
Men är det jakt-på-rubriker-vecka så är det. Tydligen.
Tyckte vi var ganska överrens tillslut faktiskt.

Aftonbladet-Tobbe kan förövrigt slå någon form av rekord i bloggning just nu här bredvid. Tror han just nu har slagit det svenska i antal-inlägg-per-bidrag.

Då var vi igång...

Andreas inleder som bekant och konfettin dränkte journalistkåren medan han lätt gled igenom A Little Bit of Love fyra-fem gånger. Därefter kom Sonja med sin fläkt och blåste alla (inklusive en skön hög med konfetti) av scenen.

Just nu väntar alla på att Anna ska riva igång sin G:son-rökare - dagen till ära helt barfota.

OBS: Trist nog verkar min laptop inte koppla att den ska ta emot foton från min mobil...så alla foton kommer senare!

Självcensur

Jag tyckte det var en ganska kul fylleblogg som låg här innan.
Och den var verkligen inte bitter alls. Jag lovar!
Jag hade HUR kul som helst igår...
...och jag läste den i morse och stod fortfarande för exakt allting och tyckte den var rätt söt.
Men, men.
Efter lite respons som fattat den annorledes så väljer jag hellre att censurera mig själv, ge er bilderna och kasta mig över dagens repetitioner.

Livet är en schlager!
.

07 mars 2007

Odds...


Visst är detta en elak - men på något sätt ändå rolig - lista med odds från Svenska Spel?

Mest Köpt på iTunes Just Nu!


Det ska nämnas att ingen av favoriterna Måns eller Andreas Johnson (eller Sanna eller Marie Lindberg osv osv) går att köpa på iTunes, men ändå: Av de finalbidrag som går att få tag i så ligger samtliga på "mest nedladdade"-listan.

Något för de som inte finns där ännu att tänka på?

...och åter igen är Salo&Co i topp...

Uppdatering: Missade innan att Tommy Nilsson också går också att köpa, men han ligger inte på topplistan.

Dagens Topplista!

a.k.a: R2 Försöker Skriva Elaka Saker Om Sina Fem Favoritlåtar i Finalen

1. The Ark – The Worrying Kind
En låt som börjar som Waterloo och dessutom med refrängen? I Melodifestivalen? Hur tänkte de? Finns det överhuvudtaget någon röd tråd genom alla stick, gitarrsolon och refränger i den här Status Quo-gubbrocken? Och fjädrar? Är inte det bara sååå Javiera 2002?

2. Måns – Cara Mia
Söt som socker men också med en refräng som klibbar mera än en Lisebergsunges felplacerade sockervadd på designerjeansen – hur många gånger kan man egentligen sjunga Cara Mia i en låt utan att bli misstagen för att stamma? Och hur billig känns inte produktionen? Har Kempe&Co någongång funderat på att utelämna sitt tiokronors standard umpa-umpa och "den-där-jäkla-gitarslingan"?

3. Marie Lindberg – Trying to Recall
En lärarinna med på en stol i en gardin! Knappast det nya svarta i Eurovisionssammanhang, va? Dessutom: reuniting, trying, sacrificing... Vad är grejen med alla dessa passiva verb? Kunde inte någon engelsklärande kollega slängt ännu ett glasögonbeprytt öga på den där texten innan den lämnade Munkedal?

4. Sonja Aldén – För Att Du Finns
Om Sonjas ballad vore ett drinking game där man tog en shot för varje schlagerklyscha i texten, så skulle ingen klara sitta upprätt innan tonartshöjningen. Ryktet säger att det var den här texten Linda&Markoolio skulle sjunga först, men de stoppade det för att det blev citat: "så överdrivet att det inte blev roligt".

5. Andreas Johnson – A Little Bit of Love
Hade det inte varit bättre att Arvingarna hade fått den här låten som Bert ville? Då hade vi ju sluppit allt detta sympatiröstande på Mr Vi-Tycker-Du-Skulle-Vunnit-i-Fjol och denna Bette Midler-möter-Bruce Spingsteen-anonymitet hade kunnat lämnat plats för After Dark i Globen.

…och så ett försök till motsatsen…

10. Tommy Nilsson – Jag Tror på Människan
Han sjunger ju bra...
....fast inte så bra som Sarah Dawn Finer.

DN Undersöker...

...också Globen-resultatet och tendenserna verkar vara ungefär samma där. Deras läsare är dock "a little bit more Andreas Johnson än Måns".

Inget hotar The Ark dock, och Jönköpingslåtarna fungerar inte i huvudstadsbladet heller.

Aftonbladet Undersöker...


...fortfarande vad folk tycker om Globenfinalisterna, och nu är det ungefär dubbelt så många som röstat sedan förra gången vi publicerade ett inlägg om det här i bloggen.

Tendenserna verkar dock hålla i sig:

The Ark
Knivskarpt mellan Måns/Andreas
...och sen "tre ballader och Sanna"...

Det verkar i alla fall onekligen bli en ganska spännande final om man jämför mot ifjol.

06 mars 2007

Linda Bengtzings listiga låtval

Fick igår reda på att Linda Bengtzing erbjudits Kom först men tackat nej eftersom det inte var hennes typ av låt. Och Linda tycker att Jessica gjorde den så mycket bättre än vad hon trodde att hon själv kunnat och ringde minst 50 gånger på Jessica i lördags. Lustigt nog var det Jessica som sjöng Lindas Jag ljuger så bra på demon som skickades in till MF förra året...

Och när vi talar Linda och låtar kan jag berätta att Shirley Clamp sjöng Lindas del i Värsta schlagern först, men hon tackade nej och in kom Linda som nu ligger etta på svensktoppen med Markoolio.

Dagens Topplista!

a.k.a: Fem dansmoves från årets Melodifestival som det krävs att ni kan innan ni ger er ut på dansgolvet:

1. Regina Lunds armrörelser i Rainbow Star



Jag och R1 hälsar numera på varandra genom att göra Reginas fantastiska koreografi precis efter höjningen. Andra obligatoriska movements till denna underbara sång är "gör en halv ram kring ditt ansikte"-posen strax efter räfrängen och "forma ett hjärta med händerna framför hjärtat"- posen (som funkar genomgående).

2. After Darks onanidans i (Åh) När Ni Tar Saken i Egna Händer



Dansen från årets bästa Mello-löpsedel kan vara lite svår att lära sig för oss som inte var med på repen och bara såg numret i TV (SVT gömde dansen ganska bra), men går man in på Aftonbladet.se kan man se alla klippen med Tina, Ernst & Co och då råder det ingen tvekan längre. Kompletteras med den obligatoriska "upp med nävarna!"-gesten när den raden dyker upp.

3. Ola Salos schlagersteg i The Worrying Kind



Om nu The Ark skulle gå och vinna (vilket väl de flesta verkar tippa) så måste schlagersteget sitta bättre hos den stora massan än vad det gjorde hos de flesta på dansgolvet på Lino i lördags! Det kan vara ett av årets lättaste moves och det går att applicera genom hela låten (nästan). Det finns inga ursäkter! Klicka på videoklippet och sätt igång å öva.

4. Måns lilla handviftning i Cara Mia



OK. Helst skulle man ju vilja kunna de där Justin-svängarna som han gör i sticket...men om ni (liksom jag) är ett lagom balanserat kylskåp som sällan dansar nyktra så rekommenderas att endast satsa på Måns lilla handstuds mellan vers och brygga.

5. Andreas Lundstedts rumpdans i Move



Jo, det lär förmodligen se förjävligt ut för de flesta, men man kan ju ändå inte bortse ifrån att kanske en eller två rumpor per tillfälle skulle kunna vara något att titta på...so please keep trying! För den (som undertecknad) vet att det redan är kört finns lyckligtvis de tre handklapparna till "clap clap" i refrängen (det finns även rörelsemöjlighet till "stomp", "pop pop" och "move").

Nästan på listan:
Cosmo4’s bestämda fingerknäpp i luften under raden "snap of my fingers" i Whats Your Name, Anna Books salsasteg i Samba Sambero, Veronas stjärtklapp i La Musica och Therese "ligga på en CD-skiva och snurra omkring" i The Arrival.


.

05 mars 2007

Cara Mia!

Härmed inviger vi officiellt vår Månsvecka här i schlagerbloggen!



Sicket litet lördagsgodis.

Magnus revansch!

Magnus Carlsson och hans Live Forever må ha blivit femma i delfinalen i Örnsköldsvik, men just nu ser han ut som en riktig vinnare. Melodifestivalsveteranens låt ligger högt på de flesta listorna just nu:

  • #1 Rix topp 6
  • #1 itunes
  • #2 Poplife.se
  • #2 cdon.se
  • #2 ginza.se
  • #4 Hitlistan
  • #4 Digilistan (sveriges mest nedladdade låtar)
  • #7 Tracks
  • #18 Sverige Topp 40

Cara Mia!

Måns splitternya video till Cara Mia går nu att se på Aftonbladet.

Mitt första omdöme är att killen är stilig som vanligt och att det är även videon...men att det dansas på tok för lite. De där Justin-grejerna på slutet borde absolut dykt upp redan i första refrängen...och han kunde gott få ha Let's Dance-dansat lite mera med bruden (istället för att hångla upp henne i parti och minut i motljus).

Sammantaget en helt okej video att skicka ut i Europa om det skulle bli aktuellt. Vi har småtjejernas röster som i en liten ask.

Hittills på P3

Första dagen schlagerlåtarna får spelas fritt, och som den P3-junkie jag är så kan jag meddela att Sveriges Radios egen ungdomskanal hittils valt att spela tre finallåtar under morgonen (man har också spelat The Attic): Andreas Johnsson, The Ark och Sebastian.

Något säger mig att jag inte kommer få höra Sanna eller Anna Book om jag stannar på den här frekvensen, utan det är nog de här tre låtarna vi kan förvänta oss att P3 kommer promota framöver också.


Uppdatering: Nyss kom även Måns och Cara Mia! Go P3! Och strax är Sebastian i studion i P3 Populär.

Finalisternas plattor!

Flera av årets melodifestivalsfinalister är i skivsläppartagen i dagarna. Sonjas debutplatta "Till dig" kommer till exempel den 25 april och Marie Lindbergs debut "Trying to recall" finns i butikerna 21 mars. Sebastians nya platta "The vintage virgin" kommer ut redan på onsdag, den 7 mars och innehåller förutom hans schlagerbidrag, Trackshiten Words & violence.
Andreas Johnsons samlingsplatta "The Collector" kommer samma dag som Sebastians, och ja, vi undrar också över greppet samlingsplatta för en artist med bara tre hits...Detta gäller väl nya finalisten Sanna Nielsen också. Hennes samlingsplatta 11-22 med två nya låtar, lite barnballader och de tidigare schlagerlåtarna kommer i alla fall också den 7 mars.
...och Anna Books nya kommer som sagt den 14 mars.

De andra? Måns Zelmerlöws debut väntas någon gång i maj, Sarah Dawn Finers arbete med en platta har precis satt igång, medan Tommy Nilsson inte alls har nåt nytt på gång. Tippade vinnarna och regerande Tracksettorna The Arks nya kommer den 14 april.

Anna sjunger norsk schlager på nya plattan

Anna Book nya platta "Samba Sambero" kommer ut i butikerna den 14 mars, bara fyra dagar efter Globenfinalen. Den innehåller inte bara en schlagerlåt utan även Annas gamla schlagers "ABC" och "Det finns en morgondag" i originalinspelningar, samt låtarna "Dansar för kärleken" och "Bara för en dag" som skickades in till årets festival, men ratades av juryn. Dessutom sjunger Anna "Ven a bailar conmigo", årets norska bidrag till Eurovision skriven av Thomas G.son...
Låtlistan ser ut som följer:

1. Samba sambero
2. Bara för en dag
3. Jag har sett en främling
4. Ven a bailar conmigo
5. Ain't that just the way
6. Lycklig och redo
7. Kom
8. Sway
9. Dansar med kärleken
10. Andalucia
11. Natural woman
12. ABC
13. Killsnack
14. Det finns en morgondag

04 mars 2007

Aftonbladet Undersöker...

...just nu vad folk tycker om Globenfinalisterna, och med över 50.000 röstande så är tendensen precis den man trodde. Det är The Ark, Andreas och Måns det kommer handla om på lördag - och det skulle inte förvåna mig om det är just i den ordningen.
.

Startordningen i Finalen 2007

Startordning för Melodifestivalens final i Globen lördag 10 mars 2007

1. A Little Bit Of Love - Andreas Johnson
2. För att du finns - Sonja Aldén
3. Samba sambero - Anna Book
4. When The Night Comes Falling - Sebastian
5. Trying To Recall - Marie Lindberg
6. Cara mia - Måns Zelmerlöf
7. Jag tror på människan - Tommy Nilsson
8. Vågar du, vågar jag - Sanna Nielsen
9. I Remember Love - Sarah Dawn Finer
10. The Worrying Kind - The Ark


Vad tror ni om det? Inte så vårt att se vilka som fått flest röster i delfinalerna kanske?