09 mars 2007

Tomas Andersson Häggkvist?

Enligt uppgifter som just droppade in - i alla fall här i bloggen - från Emanuel Karlsten (och som man kan läsa om i hans blogg Loggbok - The Kristen Upplevelse) är det Tomas Andersson Wij som inleder finalen med sin cover av Carolas Evighet!

3 kommentarer:

Anonym sa...

När finalen i Melodifestivalen startar blir det till tonerna av förra årets vinnarlåt "Evighet". Men inte med Carola - det är istället Tomas Andersson Wij som gör sin lågmälda coverversion.

- Globen kommer att vara helt nedsläckt med bara några få ljus på mig. Det kommer att bli mäktigt, säger Tomas Andersson Wij till TT Spektra.

Det var förra våren, inför finalen i Aten, som singer-songwritern Tomas Andersson Wij efter en förfrågan från "Lantz i P3" spelade in en egen version av Carolas låt. Han spelade upp den live i radion, och gjorde succé.

- Folk började mejla och fråga om den väldigt mycket, och den valsade runt på nätet. Sedan spelade Kristian Luuk upp den för de ansvariga på SVT och frågade om den inte kunde få vara med i finalen.

- Jag låg och sov när Kristian ringde, jag är inte ens helt säker på om jag var nykter, och jag svarade att det lät väl kul och sedan somnade jag om. Det var först när jag vaknade senare på förmiddagen som jag förstod vad jag tackat ja till. Det här är verkligen en jättegrej för mig.

Att ha fyra miljoner svenskars blickar på sig på lördagskvällen ser han minst sagt fram emot.

- Det är ju sjukt stort, superroligt. Jag kommer aldrig att uppträda inför en så här stor publik igen, säger han och skrattar.

"Evighet" i Tomas Andersson Wijs version finns med på samlingsplattan "En introduktion till...", som kom ut för några veckor sedan.

TT Spektra: Carola kommer ju att vara med i finalen och dela ut pris. Vet du vad hon tycker om din version?

- Jag vet att hon har hört den, men inte något mer. Däremot sprang jag på hennes låtskrivare Thomas G:son och bad om ursäkt för att jag har ändrat lite och lagt till några mollackord. Men han tyckte inte att det gjorde något!

TT Spektra: I tävlingen då? Har du någon favorit?

- Jag är lite svag för Tommy Nilssons låt, det är en klassisk schlagerballad av stiligt snitt, säger Tomas Andersson Wij. (TT Spektra)

Emanuel Karlsten sa...

Anonymous: Men jag var först! http://www.danielaberg.se/?p=587

Förresten - Ronny, kanske läge att direktlänka till nyheten (den headlinar inte längre bloggen)?
Direktlänk:
http://karlsten.blogspot.com/2007/03/tomas-andersson-wij-inleder.html

Anonym sa...

Jag trodde att tidningen Dagen var först... ;-)