27 april 2007

Go Serbien!

Man kan ju supporta sina favoritartister och låtar i årets ESC på många sätt.

Det här är dagens inköp inför Finlandsresan.

Go Serbien!
Go Marija!

Hoppas du får behålla tröjan.

Presentation - Eurovisionvarianten!

Nu när det snart är dags att packa väskorna för Helsingfors och boosta upp bloggen för några intensiva dagar med repetitioner och spekulationer igen, så tyckte vi det var dags för en lite uppdaterad presentation av era favoritschlagerbloggare (that would be us).
Självklart utmanar vi alla att svara på samma frågor i sin egen blogg eller som svar på det här inlägget! Seså - sätt igång!

************************************************************
R1

Jag
Namn: Bexton på nätet men annars Ronny Larsson
Ålder: Blev 31 under MF i Göteborg
Bor: Stockholm

ESC-frågor
Tio favoritlåtar: Für alle (Tyskland 1985), Conquistador (Portugal 1989), Hajde da ludejemo (Jugoslavien 1990), Kann (Israel 1991), Nina (Island 1991), Iemand als jij (Belgien 1993), Kaelakee Hääl (Estland 1996), Mana Mou (Cypern 1997), Once in a lifetime (Estland 2000) och No no never (Tyskland 2006)
Favoritartister: Gina G, Femminem, Helena Paparizou och Carola
Favorit bland svenska bidragen ever: Lena Philipsson ”Det gör ont”. Fortfarande en vinnare i min bok.
Favorit bland nordiska bidrag ever: Karoline Kreuger ”För vår jord” (Norge 1988), "Alle mine tanker" (Norge 1993), "En lille melodi" (Danmark 1987) och "Nina" (Island 1991) är det absolut bästa våra grannisar har skickat. Finland? Låååååångt efter.
Det här landet tycker jag alltid har bra bidrag: Kroatien (ja, utom i år då) och Storbritannien (innan 2002). Som liten såg jag däremot alltid fram emot Norges bidrag.
Det här landet misslyckas alltid med att skicka något bra: Portugal (utom 1989 och 1996), men framförallt: Finland. Vårt grannland har skickat så mycket skit att man baxnar.
Första minnet: När jag såg Carola i ESC 1983. Men jag var så besviken på den svarta tupptröjan! Och lite kär i killen som sjöng med två tjejer för Storbritannien. Sen kan jag inte låta bi att tänka på sommaren 1987 då jag klippte min kusins Barbie i Kate (Norge, 1987)-frisyr...Jag tyckte hon var så snygg i sin igelkottsfrisyr.
Största minnet: När jag fick uppleva finalen på plats i arenan förra året i Aten. Vilken jävla stämning!
Antal Eurovisionfinaler på plats: 2 (2004 & 2006), tredje i år
Mest underskattad låt: No no never (Tyskland 2006). En helt fantastisk lättcountrypärla! Barbaras (Belgien) sista-platsare från 1993, så fin! Och just-for-the-record, nittiotalets ESC-tävlngar dissas alltid, men jag tycker att det finns gott om bra bidrag från alla åren...
Mest överskattad låt: Wild dances (Ukraina 2004) Så tröttsam.
Mest ofattbara placering: Xandees 22:a-plats i ESC 2004. OFATTBART.
Bästa vinnaren: Helena Paparizou ”My number one”- Äntligen en vinnare som hade allt.
Värsta vinnaren: Fortfarande obegripligt hur balterna vann två år i rad med två skitlåtar (2001 & 2002)
Bästa programledaren genom tiderna: Kattis och Anders i Stockholm 2000 var väl rätt vassa?
Snyggaste scenen genom tiderna: Stockholm 2000
Tre favoritår: 1990, 2000 och 2004
Sämsta året: 2007 (ofattbart trist), 1986 är god tvåa.
Låt jag skäms för att jag gillar: Anne-Catherine & Bandjo ”En lille melodi" (Danmark 1987). Så skön, men så fånig. Och årets Dj Bobo....:)
Låt alla gillar utom jag: Ruth Jacott ”Vrede”. Medelmåttigt trist låt.
Tre svenska MF-låtar som hade vunnit hela klabbet: ”Not a sinner nor a saint”, ”La Dolce vita” och ”Temple of love”
Så laddar man bäst för en ESC-final: På plats under veckan med sköna människor från olika länder och massor av promotionsinglar och sprit.
Så ser man bäst en ESC-final: På plats. Ingenting slår den stämningen. Ingenting.

Inför Årets ESC
Fem favoriter i år: Serbien, Sverige, Ryssland, Schweiz och Spanien
Största förhoppningen scenmässigt: Ryssland
Så går det för The Ark: Topp fem
Så sköter sig Luuk som kommentator: Han blir den bästa kommentatorn vi hört. Någonsin.
Skrällvarning: Island (tyvärr…)
Vem vinner?: Serbien

*****************************************************
R2


Jag
Namn: Oswald på nätet.
Ålder: Blev 34 under MF i Göteborg
Bor: Göteborg och Stockholm. Trivs bra i båda.

ESC-frågor
Tio favoritlåtar: Oj... Tio i mängden. One Step Further (UK 1982), I'm Never Giving Up (UK 1983), I Treni Di Tozeur (Italien 1984), Olé Ole (Israel 1985), Hajde da Ludejemo & Bandido (Jugoslavien resp. Spanien 1990), Mama Corsica (Frankrike 1993), Maria Magdalena (Kroatien 1999), My Star (Lettland 2000) och Je N'ai Que Mon Ame (Frankrike 2001).
Favoritartister: Oj, det har varierat med åren. Tajci såklart! Å Bucks Fizz älskade jag…Carola såklart...till och med Johnny Logan då det begav sig. Men konstanten är nog i alla fall att jag alltid är svag för starka kvinnor med dramatiska låtar a' la' Azukar Mureno och Doris Dragovic.
Favorit bland svenska bidragen ever: Lena Ph. Det Gör Ont. (2004) En av de få låtar vi skickat som hade blivit en riktig hit även utan tävlingen.
Favorit bland nordiska bidrag ever: Bortsett från Sverige? Disco Tango (Danmark 1979), Lenge Leve Livet (Norge 1984) och Selmas båda Isländska bidrag.
Det här landet tycker jag alltid har bra bidrag: Balkanländerna med Kroatien och Serbien i spetsen har ju varit bra på 2000-talet och Frankrike hade ett schysst ballad-stim på 90-talet…men jag får nog ändå säga att totalt sett är det Storbritannien som gett mig flest favoritlåtar genom åren.
Det här landet misslyckas alltid med att skicka något bra: Portugal obviously. Men vad har Polen skickat sedan sitt geniala premiärbidrag och möjligen Ale Jestem (1997) egentligen? För att inte tala om Albanien post-Anjeza…
Första minnet: Jag minns att jag somnade 1980 och pappa misslyckades med att förklara vilken låt Johnny Logans var dagen efter och jag blev arg som fan… Annars är 1983 och Carola det jag minns starkast.
Största minnet: Festen vi hade när Lena tävlade 2004 var legendarisk, men jag måste nog säga båda Carolaåren 1983 och 1991.
Antal Eurovisionfinaler på plats: 0. Det blir premiär i år!
Mest underskattad låt: När den kom 1989 så älskade jag ModerTalking-fixade tyska Flieger och kunde inte fatta att den bara kom på 14e plats. Francis Ruffelle/UKs Lonely Symphony 1994 känns också som en sådan låt som bara jag fattade storheten i. Kate Ryan (2006) och Xandee (2005) ligger väl närmast till hands annars.
Mest överskattad låt: Att Diggiloo Diggiley kunde vinna 1984 torde vara överskattning i sin grövsta form. Nocturne (1995) ligger inte långt efter.
Mest ofattbara placering: Sanomi (Belgien 2003) Tvåa? WTF hände där??
Bästa vinnaren: Elena (2005) i modern tid…annars är jag svag för Puppet on a String (1967), Making Your Mind Up (1981) och Jamie La Vie (1985).
Värsta vinnaren: Hårfint mellan Rock & Roll Kids (Irland 1994) och Everybody (Estland 2001)…även om jag hatade när Luxemburg slog Carola 1983.
Bästa programledaren genom tiderna: Ingen aning. Hur var Ronan Keating? Jag minns faktiskt ingen jag verkligen gillat.
Snyggaste scenen genom tiderna: Stockholm 2000 är en klassiker, men Salvador Dahlis scen i Spanien 1969 ligger också bra till bara för att det var han.
Tre favoritår: 1983, 1984, 1990. På 2000-talet skulle jag nog säga jämnt skägg mellan 00, 03 och 04.
Sämsta året: 1994 (Polen, Finland och Tyskland är de enda tre låtarna av 25 som får godkänt) – men hela nittiotalet (90, 91 och 99 exkluderat) är ett stort jäkla mörker med få ljusglimtar.
Låt jag skäms för att jag gillar: Jag har aldrig haft problem med Rivas "Rock Me" (Jugoslavien 1989) om man säger så…
Låt alla gillar utom jag: Jag vet inte om "alla" gillar Si La Vie Est Cadeau (1983) men den vann ju….vilket fortfarande är helt ofattbart för mig. Ser inget alls i den.
Tre svenska MF-låtar som hade vunnit hela klabbet: På senare tid? "Not a sinner nor a saint", "Håll Om Mig" och "Temple of Love".
Så laddar man bäst för en ESC-final: Får nog säga att jag aldrig laddat så här mycket med alla bidrag, bloggande och inför-fester…för att inte tala om hela Melodifestivalgrejen…så långt innan - och det är jäkligt trevligt! Annars har fixandet av mina schlagerpartyn varit ganska trevliga också.
Så ser man bäst en ESC-final: Kan man inte vara på plats är ju en stor fest med blandade vänner (ESC-fanatiker och halvt ointresserade), massa champagne, projekterad röstlista på väggen och mina schlagerquizar oslagbart!


Inför Årets ESC
Fem favoriter i år:
Serbien, Ryssland, Sverige, Cypern och Spanien
Största förhoppningen scenmässigt: Vafan… Scooch! :D
Så går det för The Ark: Jag hoppas, hoppas folk tar till sig låten snabbare än vad jag befarar. Topp 10.
Så sköter sig Luuk som kommentator: Alldeles utmärkt. Jag tror folk kommer älska (större delen) eller hata honom (de som alltid stör sig på hans humor)…precis som vanligt.
Skrällvarning: Vitryssland kan knappast kallas skräll va? I så fall befarar jag Lettland, men hoppas, hoppas på Andorra.
Vem vinner?: Serbien


**************************************************

They're Flying the Flag...



...in Danish



...in French



...in Bulgarian

Favoriter, ja, men kan dom sjunga? Del Två

När R1 skrev sitt inlägg om huruvida favoriterna i årets ESC kan sjunga live eller inte så hittade han inget klipp med DJ Bobo. Nu har det däremot dykt upp ett, där han medverkar i den gamle ESC-räven Stefan Raabs tyska TV-show.

Schweiz
DJ Bobo "Vampires are Alive"



Omdömme: DJ Bobo himself sköter sig väl, men tjejen som sjunger refrängen känns oväntat svag och ser förskräcklig ut dessutom. Kanske gör livemusiken sitt...men är det bara jag som tycker att låten tappar en hel del och hela numret ser lite lökigt ut med Thriller-dansande på sex personer?

25 april 2007

Schlagerkortisar

a.k.a Ni Vet Det Säkert Redan, Men Vi Vill Ändå Få Det På Pränt!

Lilla melodifestivalen växer precis som sin storasyster. I höst blir festivalen sju program (där man bland annat får följa de unga artisterna när de drillas i en artistskola, stylas osv) och SVT vill bland annat ha Ola Salo och Magnus Uggla som programledare bredvid Josefin Sundström.

Tysklands söta storbandsjazz och Roger Cicero kommer inte sjunga sin låt helt på tyska som man tidigare trott. Roger avslöjar nu att sista delen kommer vara på engelska för att ge hela Europa en chans att förstå vad han sjunger om.

Martin Stenmarck startar sin sommarturné på Liseberg i Göteborg.

Enligt uppgifter i Sarah Dawn Finers blogg så kommer hennes nya album i slutet på maj. Sarah kommer dessutom att snart ge sig ut på en liten signeringsturné runtom i Sverige.

Carola vill dels arbeta med Lordi och dels med pastor Ulf Ekman igen.

Rebeca Rods och Noemi Calumarte är namnet på de två tjejer som kommer synas, sjunga och dansa tillsammans med D'NASH under det spanska bidraget i årets ESC.

Lasse Berghagen ska skriva sina memoarer, men det enda som är klart än så länge är namnet: "En blandning av Sött och Salt". Han ska också producera en stor (men hemlig) julshow i Stockholm. Allt enligt Expressen.

Bert Karlsson berättar i en intervju att A) Han har fått mindre penis sedan sin prostataoperation och B) Han kan inte äta en halv tablett Viagra om dagen längre för då får han ont i magen och sura uppstötningar... Ärlighet har aldrig varit den mannens svaga sida.

Marie Lindberg kommer att åka på turné med Idol-Marcus, WilmerX-Nisse och The Refreshments.

Måns Zelmerlöw ger sig ut på turné i sommar och dyker bland annat upp i Lotta Engbergs Allsångs-program på Liseberg. Hela turnéplanen hittar ni på Måns hemsida, och lite mera detaljer hans medverkan i Footloose (en roll vars karaktär redan gjort att tidningarna gett honom det vitsiga namnet "elake-Måns") hitter ni HÄR.

Kristian Luuk sitter redan nu och skriver manus tillsammans med sin redaktör (Josef Sterzenbach, som även ska vara bisittare) inför kvalfinal och finalen i ESC berättade han i P3 i veckan. Han lovar att han kommer vara glad, nyfiken, rättvis och se till att vi får fram en värdig vinnare. Inga risk för elakheter a' la' Janne Jingryd vs Paul Oscar, alltså!

Årets Eurovisionskiva finns nu att köpa, till exempel på Ginza. Där rear de dessutom ut jubileums-DVDerna Melodifestivalen 50år för 79spänn styck.

Slutligen kan vi aslöja att era favoritbloggare kommer förekomma i radiosammanhang nästa vecka (om allting går som det ska) för att promota schlagerbloggandet innan ESC och Helsingfors. Lita på att det kommer mera detaljer om det här framöver.

Ny Video med Scooch!

Äntligen (well) har Scooch gjort färdigt sin video till Flying the Flag. Håll till godo!

24 april 2007

Molitva * 9!















Vi uppmanar såklart inte till olaglig nedladdning, men den här låten är bara FÖR bra för att vi inte bara i förbifarten ska nämna att man på den här sidan kan hitta versioner på engelska, ryska och finska, instrumentalversionen...samt två übernajsiga dansremixer!


I mina ögon har Serbien redan vunnit ESC2007...

Scenen i ESC 2007...

...kommer se ut så här för den som undrat!

.

Vad Köper Ni Helst?


Energimjölk från Scweiz eller kläder från Sverige?

Tipstack till favvo-Freds på NäraBögenUpplevelser.
Glöm inte kolla in hans gedigna ESC-genomgång!

23 april 2007

Måns Blir Fotlös!

Från GP.se:

Måns Zelmerlöv går från Melodifestivalen till en ny musikalroll. Han ska tillsammans med Peter Johansson och Anna Sahlin spela huvudrollerna i den svenska uppsättningen av "Footloose". Musikalen baseras på den kända 80-talsfilmen där Kevin Bacon hade huvudrollen.

I den svenska musikalversionen gör Peter Johansson (bilden) den roll som Bacon hade i filmen medan Zelmerlöv spelar hans rival. Roine Söderlundh är uppsättningens regissör och koreograf.

Premiären sker den 8 november på Storan i Göteborg och därefter kommer uppsättningen till Intiman i Stockholm.