22 mars 2007

Schlagerbloggens Inlägg #200

Ja må vi leva uti i ytterliggare tvåhundra inlägg. Minst!

...och vad passar bättre än att fira med The Ark och deras nya video till The Worrying Kind?
Tydligen så hann de inte spela in en "riktig" video, utan valde istället att lansera låten med det här videokollaget signerat Magnus Rösman.

Å ni...
Håll ut. Snart kommer vi köra hårt med schlagerbloggandet igen.

10 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken dålig insats... bara uppträdandet skulle ha varit bättre.

Oswald sa...

Det där förstod jag inte riktigt...

Jag älskar både showen och kollaget - speciellt slow motion-biten med Carola.
Underbart.

Anonym sa...

Själv tyckte jag den var oprofessionell och amatörisk. Undrar hur det funkar när ett land som Vitryssland kan göra en mer professionell video till deras bidrag.

Oswald sa...

Vitryssland tog ut sin låt i december, har haft tre månader på sig att göra en video och har en diktatur bakom som betala.

Sverige hade EN dag på sig om de velat göra en video till ESC, och den hade varit (likt Carolas i fjol) färdig till EFTER tävlingen om de skulle gjort den efter att de vunnit. Ark ligger på ett nytt, litet skivbolag utan enorma resurser och valde därför att göra ett videokollage och ingen video.

Självklart kan inte ett klippkollage tävla mot en fullbeudgetvideo...och det är ju inte en videotävling heller. Men eftersom Sverige i 99% av fallen annars bara skicka scenshowen rakt av, så tycker jag helt klart det här är roligare.

Dessutom - Vitrysslands video är verkligen en orgie i smaklöshet...där hjälper inga pengar.

Anonym sa...

Men The Ark hade ju hur länge som helst att göra sin video. Varför måste de ha vunnit MF för att göra en video?

Glöm inte bort att de är huuuurrr populära som helst (eller hur?).... Därför kunde man tänka sig att det är ingen krav att vara MF-vinnare att spela in en video.

Oswald sa...

Om man kollade på "Dagen Efter"-programmet så var ju en av anledningarna till att de fick idén att tacka ja till MF var att The Worrying Kind "lät som en låt med en video där man vann Melodifestivalen" - så på sitt sätt så blev videon precis som de ville.

Som jag skrev innan så har the Ark just hoppat till ett litet independentbolag. Vad jag vet gjorde de ingen video till Absolutely No Decorum heller? Men därav anledningen till att de inte gjorde en video före, som tillexempel Måns och Andreas som har stora bolag i ryggen.

Men det mitt hela inlägg handlade om var att jag tycker det är ett snyggt videokollage och att det är långt mycket roligare om SVT skulle skicka det än det vanliga "finaluppträdandet i MF" som de brukar.
Det var inte menat som något inlägg i marknadsföringsplanen för bandet i sig. Det får de sköta själva.

Dessutom är jag helt säker på att just den biten har minimal betydelse för deras succé/fiasko i Eurovision, där allt handlar om framträdandet.

Då får Vitryssland skicka hur många dyra tacky videos som helst. Går man inte genom rutan under de tre minuterna är man kokt.

Åtestår att se vem av alla länder som lyckas bäst i maj!

eurofivestar sa...

Håller med dig O, fast den vitryska videon är ju lite underhållande mest pga av att det är La Agurbash som spelar häxan. Divan kanske har lite själv-distans ändå. Fast jag tvivlar...
Och den nya svenska videon har tyvärr inte gjorts i tid för förhandsvisningarna. EBU skickade ut 3 nya i veckan, Ryssland, UK och den engelska versionen av Nederländerna, men inte den nya Sverige.
Frågan är också hur många kanaler egentligen visar förhandsvideorna också och vad de har för betydelse, förutom att vara lite ögongodis.

eurofivestar sa...

Erase & Rewind. EBU har lagt upp den nya Sverige videon på den officiella sidan! Kanske de har nu också skickat ut den också!

Anonym sa...

De har förmodligen ingen betydelse i ESC, men det vore bra att se Sverige gör en större insats när det gäller deras video. Att bara lägga till några klippar från bakom scenen osv. räcker inte, tycker jag.

Oswald sa...

Eftersom vi aldrig gör någon video annars så är väl detta ändå ett framsteg...och det ÄR ju ändå ett kollage gjort av en av våra främsta rockvideoregissörer - resten handlar ju bara om personligt tycke och smak.

En del vill ha flådiga operavideo, en del vill ha rockkonsertkänsla, andra vill ha sykrondans och en fjärde vill bilar i öknen.

Blir låten en hit (eller vinner) får vi säkert se en dyrare mera filmatiserad video för eventuell utlandslansering.

...och jag älskar att den ligger på hemsidan nu!! Fan vad bra.