22 januari 2007

Lite Om Rumäniens Melodifestival

Vi svenskar har ju flera intressen i de Rumänska delfinalerna i år.
I den första 27/1 medverkar Rednex med låten "Well-o-wee" som låter som om CottonEyed Joe möter förra årets Moja Stikla.
I den andra den 3/2 är det Thomas G:sons tur att tävla med låten "Lovestruck" som framförs av Indiggo. Lovestruck är inget annat än Petra Nielsens gamla Tango, Tango som den gode G:son återanvänt. Schlagerkopiering av sig själv när den är som allra skamlösast kan man säga...
Klicka på låtarna å hör själv!
R&Rs schlagerblogg önskar såklart de båda svenskhoppen lycka till...men någonstans hoppas man nog ändå att Rumänerna tar sitt förnuft till fånga och skickar något riktigt bra som de gjort de senaste två åren istället...


/Oswald alias R2

5 kommentarer:

Anonym sa...

Nä, nu tycker jag att G:son får ge sig. Räcker det inte med att dominera det svenska startfältet? Ska han ta över hela Europa? När det kommer till kritan är det ju samma låt han återanvänder om och om och om och om och om och om igen. Man blir alldeles matt.

Anonym sa...

Har orkat mig igenom låtarna under viss entusiasm och det mesta är rätt jämntjockt och inställsamt, men det finns en liten pärla som sticker ut: "Time". Något som Laleh mycket väl kunde komponerat ihop, men kanske knappast någon vinnarlåt? Tänk om kvalité kunde få segra nån gång..

Fredrik sa...

Inte bara Tango, Tango utan också ett väldigt likt "Långt bortom tid och rum"-intro...
Klart att mannen får sno från sig själv...

Fred sa...

RedNexlåten är riiiktigt hemsk! Hoppas verkligen att rumänerna fortsätter att med gott omdöme välja låtar och väljer bort den.

Anonym sa...

Får efter en halv dags lyssnande dock erkänna att jag är lite såld på Tango, Tango/LångtBortomTidochRum-rippen.

That's MY kind of G:son schlager!