08 maj 2007

Korta Reflektioner om Sverige

* En första helt personlig (och för er andra ganska meningslös) reflektion är attdet här är den tredje arenan jag sitter i i år och ser The Ark repetera för den här tävlingen... Det är bara så...märkligt.

* Första repetionen känns därför märkligt...loj. Det är inte alls samma hungriga band som i Scandinavium i februari. Trötta på repetitioner? Fest igår? Mätta på upplevelsen? Eller är det inte lika roligt när de plötsligt inte kallas favoriter i pressen längre?

* Den svartvita backdropen är galet snygg, och när Ola lägger sig på The Attic/Therese-snurrskivan är det numrets bästa stund någonsin. Underbart.

* Bandet och låten växer för varje repetition...fjärde framträdandet (med pyro liknande det i Globen) är deras bästa. Låten sitter också bättre efter några lyssningar som bekant.Snacka om att i år borde vi ha kvalat.

* Usch. Jag märker plötsligt att jag dragits med ned i skeptikerträsket och tänker "sämre än Afro-Dite men bättre än Martin Stenmarck"?? Jag hoppas verkligen jag har fel.

Fråga man ställer sig: Om vi skickar Sveriges största band och misslyckas. Vad fan skickar vi nästa år då?
Sammanfattning i fem ord: Bryt ihop och kom igen!
Vinstchans: Känns mindre nu än vad det gjorde på andra sidan Östersjön...men jag har gärna fel.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Det är inte bandet. Det är låten.

Man lurades lite av hur SVT klippte scenframträdandet i Melodifestivalen. Utan det blir låten liksom...sämre. Och det är aldrig ett bra tecken.

/Ebba

eurofivestar sa...

Ses på den nordiska festen boys! Danzen!

Anonym sa...

Ebba: de är ju klart att låten blir bättre när man är van vid proffsig kameravinklar.
De er ju inte 100 % på repen heller -de riktig framträden blir alltid mycket bättre & låten är visst bra, den absolut bästa i årets esc! Fast ej the arks bästa, men denna passar bäst i detta sammanhang.

Anonym sa...

Naturligtvis så skickar vi Elena Paparizou 2008.

Anonym sa...

Nästa år skickar vi inte någon alls om Ukrainas förfärliga folietomte vinner. Melodifestivalen håller numera högre klass än ESC. The Arks seger där smäller bra mycket högre än ESC-lotteriet, så låt det bli en formsak på lördag. Sverige har ingen anledning att slå knut på sig själv för att försöka hitta ett vinnande bidrag till ESC längre. MF kan betyda mycket för en svensk artist, men ESC saknar betydelse som allt annat än underhållningsspektakel. Dessutom har det ju visat sig att MF numera har många utländska tittare.