18 maj 2007

SchlagerPride i Oslo med Måns och Gina G!

I början av augusti är det dags för en av årets stora schlager-happenings; Schlager-kvällen på Pride.
Om man inte orkar hålla sig till dess så ordnar Oslo Pride (Skeive dager) en egen schlagerkväll under titeln "Eurovision Memory Lane" den 28 juni 20.30.
Till skillnad från vår svenska schlagerafton så är inte allt hemligt så vi vet att Gina G, Jostein Hasselgård, Wenche Myhre, Mihai, Katrina Leskanich (Katrina & The Waves), Kikki, Hanne Krogh, Queentastic och Måns Zelmerlöw ska dit. Dessutom är det klart att vasstungade Jostein Pedersen är konferencier för hela rasket.

Samtidigt som vi är lite glada över att Måns får uppmärksamhet i Norges schlagerkretsar kan vi inte låta bli att missunnsamt poäntera att han faktiskt är SVERIGES Mums-mums och att ni norrbaggar bara får LÅNA honom. Bara så vi vet var vi har varann.

Drugorna i Queentastic gör förresten den officiella Pride-låten Drop dead gorgeous och den är skriven av schlageresset Thomas G:son. Låten kan beställas här.

17 maj 2007

TANZEN! ESC-invasion på Hitlistan!

Tjong i medaljongen! Aldrig förr har så många ESC-bidrag letat sig in på Hitlistan som detta år! Den här veckan går bidragen från Ukraina, Serbien, Finland, Vitryssland, Ryssland och Ungern in på listan över Sveriges sextio mest sålda/nedladdade låtar.
Flera av låtarna som fick röster under finalen i lördags var alltså så pass bra att svenskarna ville ha låtarna hemma i stereon, och till exempel 12 poängaren Finland hamnar på plats 8 på Hitlistan. Andra låtar som fick poäng och även fallit skivköparna i smaken är 10-poängaren Serbien, 8-poängaren Ungern, 5-poängaren Ryssland och 3-poängaren Ukraina.
(Bosnien-Hercegovina fick 6 poäng, Grekland 4 poäng, Moldavien 2 poäng och Tyskland fick 1 poäng, men syns ännu inte till på Hitlistan…)

Sveriges bidrag "The worrying kind" med The Ark ligger sedan länge på listan och denna vecka placerar den sig på plats fyra. Så här placerar sig resten av bidragen:
6. Ukraina ”Dancing Lasha Tumbai” Verka Serduchka
8. Finland ”Leave me alone” Hanna Pakarinen
9. Serbien “Molitva” Marija Serifovic
34. Vitryssland ”Work your magic” Koldun
35. Ryssland “Song no1” Serebro
59. Ungern ”Unsubstantial blues” Magdi Ruzsa


Förra året så tog sig endast tre låtar in på Hitlistan förutom Carolas "Evighet/Invincible". Finska vinnaren Lordi nådde som högst plats 9 med ”Hardrock Halleluja”, belgiska Kate Ryans "Je t´adore" nådde plats 21 och grekiska Anna Vissi nådde plats 26 med ”Everything I am”.

16 maj 2007

ESC-vinnaren Marija i Gallerian på fredag!
















Om ni har vägarna förbi shoppingeldoradot Gallerian i Stokholm på fredag så kan ni få en skymt av Marija Serifovic. ESC-vinnaren framför sin vinnarlåt runt 12.00, för att sedan fara till Malmö och uppträda i Folkets Park 17.00. Sen ska även en medverkan i SVT-programmet Bobster klämmas in runt sjutiden...

Congratulations!

Idag firar både bloggen och Ronny & Ronney namnsdag, så vad kan då passa bättre än lite Cliff?

15 maj 2007

Dagens Noll koll

Charlotte Perrelli är en härlig kvinna med mycket schlageråsikter. Men man undrar hur mycket koll damen egentligen har. I dagens Expressen går hon ut med att hon vill tävla för Estland:
- Det är klart att i detta läge är det mycket mer aktuellt än vad det är att tävla för Sverige. Vi har ju inte en chans som svenskar.
– Som det ser ut nu kommer Sverige aldrig mer att vinna, fortsätter hon. Och det känns ju jävla trist alltså. Då kan man ju lika gärna ställa upp för något annat land.
Vilket land skulle det vara?
– Estland är ett land som jag sålt väldigt mycket skivor i och där det gått väldigt bra. Så det skulle kunna vara aktuellt. Ryssland skulle jag också kunna tänka mig faktiskt.
Jaha du, Charlotte. Estland brukar ju alltid håva in massor av poäng, och visst slår dom Sverige placeringsmässigt varje år också. Please.
Estland har kvalat 2004 (11:e plats i semin), 2005 (20:e plats i semin), 2006 (18:e plats i semin) och 2007 22:a plats i semin), utan att ta sig till final. Sverige har däremot varit i final vartenda år... Och jag har ju svårt att tänka mig att Ryssland skulle satsa på en 33-årig före detta vinnare från Sverige när dom de senaste två åren har satsat på unga egna popartister med fräscha poplåtar som placerat sig kanonbra.
Get real, Charlotte och ställ upp i svenska uttagningen. Du har nada att förlora. För visst är det dags att skaffa sig nån annan hit än "Take me to your heaven" efter åtta år...?

Ps. Jag älskar Charlotte Perrelli och hon är verkligen en personlig drömartist inför 2008. Men nån måtta får det vara på dumheterna.

14 maj 2007

Eurovision blir film!

Eurovision-The Movie. Kan det vara nåt? Ja, tydligen, för nu finns planer på att göra en film om Europas största musikevenemang, rapporterar RTE Irland. Manusförfattare Dan Mazer ("Borat") och producent Damian Jones ("The History Boys") ska tillsammans göra en komedi om Eurovision Song Contest för bolaget Working Title Films. Vad filmen ska handla om och huruvida några ESC-stjärnor kommer att dyka upp är ännu oklart. Mazer (bilden) Oscarsnominerades för övrigt i år för "Borat", vilket ju antyder att filmprojektet är i goda händer.

Öst mot Väst

Även om jag har lite svårt för att bestämma mig hur jag ska ställa mig i den här 'öst vs väst i ESC'-debatten, så hittade jag följande bild på Wikipedia som var så bra att jag var tvungen att sno den härifrån precis rakt av. Beskrivningen under är också därifrån.


















Map of Europe, colours denoting the final result of the Eurovision Song Contest 2007. Red is best, blue is worst. Results of the semifinal and final have been taken together, with the numbers 11-28 of the semi-final on the blue end and the numbers 1-24 of the final on the red end.

Something to Suck On?

Brittiska Scooch må ha hamnat näst sist i lördagens ESC-final, men hemma i England har de ändå fått en liten revanch genom att nå en femteplats på brittiska singellistan idag!

Det innebär inte bara att de tangerar sitt tidigare listrekord (med More Than I Needed To Know) utan också att de klår förra årets brittiska bidrag Teenage Life med Daz Sampson (som som bäst låg åtta på listan) och att de dessutom är den bäst placerade inhemska ESC-låten i UK på tio år (då Katrina & the Waves låg trea med sin vinnarlåt Love Shine a Light).

Kanske en liten tröst för allt spott och spe de fått utstå utanför landets gränser?

Över 80% valde att se ESC

Tillskillnad från kvalfinalen (som hade siffror runt miljonen i år, att sättas emot Carolas rekordsiffror med dryga det dubbla i fjol) så såg 3 425 000 personer (39,2 procent) Eurovision Song Contest från Helsinki Arena.

Tittarandelen (så kallat 'share') låg dessutom på 82,4 procent, vilket betyder att 82,4 procent av alla som tittade på tv i Sverige under den aktuella sändningstiden valde ESC-finalen.

"Det är fantastiskt kul att se att engagemanget för Eurovision Song Contest och därmed Melodifestivalen fortsätter. Det är också ett tecken på hur starkt den svenska tv-publiken stöd var för the Ark, säger Peter Nyrén, programchef för SVT Stockholm".

Well. Något ska han ju säga. Speciellt som reaktionerna knappast varit "Gud vad skoj det var - det här får vi absolut inte missa i fortsättningen" här hemma i Sverige...