05 maj 2007

SchlagertriSSS på turné

GP berättar idag att Melodifestivaldonnorna Shirley Clamp, Sanna Nielsen och Sonja Aldén ska ge sig ut på en gemensam turné. Det blir premiär i Malmköping för "Tre S", och därefter ska trion fara land och rike runt. Damerna utlovar både covers och egna hits under den femton datum långa turnén:
- Vi har otroligt många idéer som vi jobbar oss fram till. Men allt kommer att vara på svenska. Vi har ju släppt svenskt material alla tre hittills. Med covers menar vi till exempel Ted Gärdestad-låtar, och andra svenska förebilder som vi gör på vårt eget vis, säger Shirley Clamp till GT.
Räkna alltså med en hel del låtar från Shirleys halvdana svenska coverplatta från förra året...Men som tur är drygas dessa låtar ut av Sonjas underbara albumlistetvåa" Till dig" och Sannas spretiga samling som kom tidigare i våras. Givetvis får vi dessutom höra "Andra chansen"-duons hits "För att du finns (singellistans 12:e plats just nu) och "Vågar du, vågar jag"(34:e plats) plus alla andra schlagerfavoriter gänget gett oss genom åren.

En preview kommer på Victoriadagen den 14 juli där trion dyker upp...

04 maj 2007

Stulet Repetionsgodis

Vad sägs om lite repetitionsgodis så här på fredagskvällen från YouTube och holländska sajten 12points?



Serbien och Vitryssland. Två förhandstippade vinnarkandidater som jag personligen inte riktigt tycker imponerar på de här klippen. Marijas nummer må vara det mest lesbiska som någonsin synts på en Eurovisionscen…men gud så trist och tråkigt det ser ut. Sprid ut er, tjejer! Vad gäller vår Caroladyrkande vän vitryssen så träffar han väl inte helt rätt med tonerna och det hela ser på det stora hela lite "för mycket" ut för mig. Men båda numrena kanske gör sig bättre på TV?



Danmark och Andorra. DQs kläder har tydligen kostat flera hundra tusen kronor fixade genom en radioinsamling... Kungakronan bakom (med discokula inuti) imponerar dock mer än plymerna på mig och visst är det kul att han rör sig lite mer. Undertecknad är dock fortfarande inte helt ombord på den här killens storhet hos många schlagerbögar. Andorra däremot – där är jag på båten och har checkat in i hytten! Coola killar med en röjig modern låt som inte gör något annat på scen än precis det som behövs (sjunga rock-bra och ger järnet). Woo-hoo! Go Andorra!

03 maj 2007

Schlagerkortisar

Repetitionerna har börjat i Helsingfors - gud vad jag längtar dit...har redan packat (den gigantiska) väskan - och självklart finns massa fans redan på plats för att fylla sina bloggar med mer eller mindre relevanta fakta om vad vi har att vänta oss om precis en vecka.

Självklart har vi snabbvarianten serverad för 42 kronor (ingen plusmeny) till er här i vår blogg!

Men vi börjar med något som inte har med ESC utan melodifestivalen att göra: Idag fyller R1&R2s favorit Marie Lindberg 32år! Grattis Marie!! Hurra hurra!

Georgiens Sopho har kastat megabautaklänningen från nationella finalen och har istället med sig fyra snubbar med svärd(!) som dansar bakom henne.

Gylleneskor.se har en riktigt intressant intervju med Mr Eurovision Svante Stockselius som ni hittar HÄR.

Diman Koldun missade en hel del toner på dagens rep. Han uppträder annars med ett gäng bakgrundsdansare där två av dem hoppar upp och fastnar som på ett jättestort flugpapper... Själv tycker jag numret ser lite överkoreograferat ut på klippen, men det får jag se om jag reviderar på plats.

Nä men titta! Scooch har fått träffa Tony Blair innan sin resa till Helsingfors. Naaah. I wonder if he blew into their mouth piece?

Israel använder mick med sladd! Undras vart de hittat den... Senast vi såg den var väl när Lasse Berghagen fastnade med den i kulisserna 1974?

Till nästa år blir det förmodligen två semifinaler (och bara fem direktkvalificerade länder; ettan och The Big Four) och ett förslag är att de går samtidigt(!?) på torsdagskvällen och varje land ser just den delfinal som de är med i.

Vampires are alive, well and dancing! All according to for example OnEurope HERE! DJ Bobo har dessutom fyllt ut scenen med dockor (ca sex stycken) för att få fram effekten av vampyrgäng från videon...

Om man får tro det här klippet från Serbisk TV så kommer (min favorit) Marija att ha svart kostym a' la' Ellen, och fem dansande bombnedslag med seriös uppsyn bakom sig. Hela numret ser ut som en lesbisk dröm – äntligen ett genomslag scennummer stylade av flator bland all bögmaffia?



Danmarks transa DQ har en gigantisk kungakrona på scen som det hänger en discokula inuti! Han har dessutom börjat röra på sig lite (lite) mera och har en lång rock i början som han sliter av efter ett tag.

Något man INTE ska säga i Finland om man kan undvika det: Olen kiimainen hirvi! (Ska enligt uppgift betyda något i stil med: Jag är kåt som en brunstig älg!)

Kroatien har zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz. Sorry. Somnade visst. Fortfarande booooring.

För den nyfikne finns det självklart klipp uppe all over the net, till exempel HÄR och HÄR (spalten till vänster). Dessutom hittar ni numera massa schyssta ESC-länkar här i vår vänsterspalt, där flera av våra 'konkurenter' redan livebloggar på plats.

Äras de som äras bör. Här är schlagerkortisarnas källor:
I Love Eurovsion, OnEurope, Wedis, Popjustice, Qruisers Melodifestivalen/ESC-klubb och AllKindsOfEverything

R'n'R Goes Radio Stars

I väntan på att att vi lämnar Sverige för Finland på tisdag morgon kan man alltid klicka in på Sveriges Radio Atlas hemsida och lyssna på Kris Boswells ESC-program Diggil-Ej från igår, där era favoritschlagerbloggare (that would still be us) snackar schlagerbloggning i allmänhet, och årets tävling Helsingfors i synnerhet, tillsammans med Aftonbladets Torbjörn Ek.


Klicka på den här länken och välj Diggil-Ej från onsdagen den 2/5.

02 maj 2007

Månsmani

Vi har nu kommit över Måns Zelmelöws tracklist för debutplattan "Stand by for...". Så här ser den ut:

1. Miss America
2. The Prayer
3. Paradise
4. Lively up your Monday
5. Stand By
6. Please Me
7. Cara Mia
8. Agent Zero
9. Brother, Oh Brother
10. Maniac
11. Dreaming
12. Work of Art (Da Vinci)
13. My Mistake


Det vi kan konstatera är att Miss America är en cover på en Fredrik Kempe-låt samt att skivan dyker upp i butikerna den 23 maj...

Mera Skivomslag!

Här är nämligen BWOs omslag till nya singeln, som väl måste vara nummer ett på listan över kandidaterna till "låtar Stockholm Pride skulle vilja ha som officiell låt 2007".

Pressmeddelandet låter dessutom meddela följande: "BWOs nya singel "Save My Pride" släpps som maxisingel med sju olika remixar och med en spektakulär video regisserad av Kalle Haglund (känd som videoregissör för bl a Kaiser Chiefs och Franz Ferdinand i England)".

Bånnjär Amigå järtar inte Mons...

.
Någon på skivbolaget Bonnier Music är inte sååå förtjust i Måns Zelmerlöw. Förklara annars hur schlagertreans namn innehåller två stavfel på omslaget till nya samlingen Rix FM Festival 2007 (som ges ut av Bonnier Amigo). Alla andra artisters namn är rättstavade medan Måns har mist ett R och fått ett nesligt F i slutet av sitt efternamn.


Är det kanske dags att göra "En Lisa Marklund" och återkalla hela upplagan?...





...och så här ser debutplattans konvolut ut. Med RÄTT stavning....

01 maj 2007

Danska drugan talar ut!

Om ni är nyfikna på den danska drugan DQ så tycker jag absolut att ni ska kolla in intervjun jag gjorde med hennes verkliga jag, Peter Andersen, för QX. Han berättar om sina svenska schlagerfavoriter, vad det blir för ändringar i numret inför semifinalen den 10 maj, och vad han tycker om den ukrainska konkurrentdrugan Verka Serduchka...

30 april 2007

Arki Eurovisionii Betygii

Okej. Jag har inte en susning om hur estniska fungerar - vilket rubriken är ett tecken på...men samtidigt låter det ungefär så...svenska med fömånga, godtyckliga vokaler - men av någon anledning låg jag ändå på en färja i går och såg ett estniskt Inför-ESC program, där jag råkade ramla in just när de visade The Ark (och Litauens 4Fun och Greklands Sarbel).

Som sagt har jag ingen aning om vad de sa, men jag kan meddela att jag inte gillade deras självgoda uppsyn och småfnissande (vilket alltså inte betyder att de kanske egentligen hyllade låten till skyarna) eller att de enda ord jag kunde förstå var "plagiat" "Edison Lighthouse" och "Love grows (Where my rosemary goes)"...

Herregud, jag har ju inte hämtat mig efter chocken att Greklands införprogram i nationell television ryktesvis rangordnade alla årets låtar och satte Sverige absolut sist av alla 42 bidragen (jag tror i så fall inte vi får en grekisk tolva, by the way...).

Det enda eurovision-roliga med hela Estlandsresan blev istället att man kunde välja låtar av Tanel Padar på färjans jukebox...

Ukrainsk Nakenchock?

Ukraina vill ju inte vara sämre än alla länder och har därför producerat en officiel promovideo till Andreij Danilko/Verka Serduchkas "Danzing". Håll till godo.