15 mars 2007

Nordiska Rådet 2007

Melodifestivalklubben.se meddelar nu vilka som kommer vara med i det såkallade Nodiska Rådet i år – det vill säga de som skall tycka till om alla årets bidrag tillsammans med Christer Björkman i ett gäng TV-program innan finalen.

Två är veteraner (Finland & Island), en är en veteran som kommer tillbaka (Sverige – tacka gud för det...personligen tycker jag Charlotte framstod som en guru av schlagerkunskap och vettiga åsikter i jämförelse med flamsiga Nanne) och två är nykomlingar (Danmark & Norge). Här är de:

Charlotte Perelli (Sverige), Per Sundnes (Norge), Adam Duvå Hall (Danmark), Thomas Lundin (Finland) och killen som faktiskt själv tävlar för sitt land i år: Eirkiur Hauksson (Island).

8 kommentarer:

Anonym sa...

Håller med.

Nanne har många kvaliteter, men att vara kritiker innefattar också att ibland ge kritik, och där sket det sig för hennes del...

"Nej, alla är ju så bra, och verkligen försöker, så... Usch... nej, förlååååt alla i Polen, jag menar... Men... Oh, jag ger ert bidrag två. Nej, fyra, eh för de fina kläderna..."

/Pelle

Anonym sa...

PS. Skoj också att Eirikur får vara med igen, trots att han deltar - för övrigt med den ÄRAN i årets ESC.

eurofivestar sa...

Fast Charlotte är rätt trist hon också. "Det är inte rätt forum för det här musik..." kommer hon ju att behöva säga jämt iår. Hon sa ju det om WigWam 2005, kommer hon att säga samma sak om The Ark i år? :-D

Oswald sa...

Charlotte är bättre än Nanne...men du har helt rätt i att Charlotte inte var nogon stjärna hon heller.
Alldeles för inriktad på "svensk schlager" och tonartshöjning.

Förhoppningsvis har Charlotte utvecklats liiite i takt med Lordis vinst. :)

Anonym sa...

Åh! Thomas Lundin är så grymt bra, rolig, duktig och söt. Och han har alltid lika snygga/smaklösa kavajer. I like him.
MEN blir det inte jäv om Eirikur ska betygsätta sitt eget bidrag? Det blir ju typ jättekonstigt?
Och om jag inte blandar ihop det nu så verkar den danska killen vara kompis med förra årets danska medlem i nordiska rådet.
Och varför bara män (utom Sveriges medlem som varit kvinnor alla år)? Har kvinnor fel på öronen och oförmåga att bedöma musik? Eh, skulle inte tro det.

Anonym sa...

Allt är bättre än Nanne! Lotta Bromé var bra första året minns jag. Finns ett helt gäng jag hellre skulle kunna tänka mig; Björn Kjellman, Jonas Gardell, Annika Lantz, Fredrik Virtanen...
Antagligen tycker man det är kul med en tvättäkta ESC-vinnare.

Kommer att sakna Jostein massor!

Anonym sa...

Japp, Jostein var alltid intressant... Även om väldigt förutsägbar i hans minimala poäng till Sveriges bidrag.

Ironiskt nog, kanske han för EN gångs skull kunde gilla detta års svenskinsats?

:)
/Pelle

Anonym sa...

Jodå, Jostein gillar the Ark!

från hans blogg http://josteinp.bravejournal.com/

"Sverige:

Nå må dere ikke besvime, men i år liker jeg den svenske sangen. Helt sant og kors på halsen! Jeg har alltid fulgt med på The Ark, selv om de aldri har vært gjengangere på min CD-spiller. Sangen deres er en meget dyktig utført poppastisj i skyggen av vidunderlige Mika og Scissor Sisters. Jeg nynner øyeblikkelig på Edison Lighthouses Love Grows Where My Rosemary Goes (1970) under åpningen, og jeg imponeres over musikaliteten i deres "tyverier" fra fordums popmusikk. Popmusikk som sådan er ofte "tyveri" fra noe en har hørt før, og når det er så dyktig og intelligent gjort som her, gir jeg meg ende over. The Ark er barn av sin tid og pakker retro inn i nåtidslyd - og det lykkes de med. Jeg tror Sverige i år kommer svært høyt - de må for Guds skyld ikke vinne! - men uansett plassering mellom nr.2 og 10 er velfortjent. Grattis, grabbar!

Hvem vinner? Svar: Island!"